google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q

AFFILIATE MARKKINOINNIN PERUSTEET


Affiliate markkinoinnin perusteet


Affiliate markkinointi on nettimarkkinoinnin muoto jossa useimmiten kotisivun omistaja tekee affiliate sopimuksen mainostajan kanssa, laittaa mainostajan linkin sivulleen ja ohjaa sivuilleen tulevia vierailijoita ko. linkin kautta ostamaan tuotteita tai palveluita. Mikäli vierailija ostaa tuotteita, kotisivun omistaja= affiliate markkinoija, saa sovitun provision myyntihinnasta.


Esimerkiksi Affiliate markkinoija on kiinnostunut juoksemisesta ja kirjoittaa aiheesta erilaisia blogeja. Hän tekee affiliate sopimuksen Nike-tuotteiden valmistajan tai mainostajan kanssa. Nike on luvannut tuotteiden myyntihinnasta 7% provision. Kun bloggaajan sivuston linkin kautta tehdään kenkäostos 300 € hintaisista juoksukengistä, hän saa 21€ provision. Tämä on affiliate markkinointia.


Miten aloitan Affiliate markkinoinnin?


Perusvälineet affiliate markkinoinnin aloittamiseen ovat toimivat kotisivut, domain joka on verkkosivun osoite, esim https:// minunyritys.com, web hosting, joka tarkoittaa kotisivujen teknistä ylläpitoa. Teknisten välineiden lisäksi tarvitaan idea ja suunnitelma siitä millä tavoin affiliate markkinointia toteutetaan. Mikä on tuote tai palvelu jota on tarkoitus markkinoida, ja miten markkinointi toteutetaan.


Toteutus voi tapahtua esimerkiksi kirjoittamalla blogeja tuotteista tai palveluista ja tehdä affiliate sopimuksia tuotteiden mainostamisesta omilla sivuilla. Sijoittamalla affiliate linkkejä sivuille voit ansaita provisioita kun kotisivulla vierailijat ostavat linkkien kautta tuotteita.

Verkkokaupan perustaminen on myös hyvä vaihtoehto affiliate markkinoinnin aloittamiseen.Affiliate markkinoinnin tukivälineet


Kotisivupalveluja tuottavia yrityksiä on pilvin pimein ja kannattaa tutustua tarkemmin niiden tarjoamaan sisältöön ja hinta-laatu suhteeseen. Kannattaa valita sellainen kotisivuoperaattori jolla on tarjottavana monta eri hintaista palvelupakettia ja myös ilmainen vaihtoehto jolla pääsee alkuun.


Tästä voit perehtyä kotisivupalveluun joka mielestäni täyttää vaadittavat kriteerit.


Affiliate sopimuksia voit tehdä useiden kotimaisten ja ulkomaisten affiliate ohjelmien kanssa. Diilit ovat useimmiten ilmaisia eikä läheskään kaikissa vaadita suuria kuukautisia kotisivujen vierailijamääriä.Keinot kotisivuliikenteen kasvattamiseen


Affiliate markkinoinnin aloittamisessa on tärkeää löytää sellainen tuote tai palvelu josta pystyy helposti kirjoittamaan asiantuntevia blogikirjoituksia ja saamaan sivuilla vierailijat kiinnostumaan niistä. Esimerkiksi aiemmin mainitsemani juokseminen / juoksukengät, valokuvaus/kamerat tai sijoittaminen /rahastoyritykset jne.SEO optimointi


Blogien kiinnostava sisältö ja kotisivujen hyvä tekninen laatu edesauttavat vierailijoiden määrän lisääntymistä. Sen lisäksi on myös hallittava ne asiat jotka vaikuttavat netin hakukoneiden, kuten Googlen kiinnostumiseen juuri sinun kotisivuistasi.


SEO (Search Engine Optimization) eli kotisivun teknisen ja laadullisen sisällön optimointi siten että kotisivusi nousee hakukone Googlen rankkauksessa mahdollisimman ylös. Se ratkaisee todellisen läpimurron kotisivuliikenteen vierailijamäärissä. Kattavan tiedon SEO optimoinnista saat tästä. Saattaa tuntua siltä että tietoa tulee liikaakin. Älä yritäkään omaksua tietoa yhdellä kertaa, vaan pidä aineistoa "käsikirjana" ja ota haltuun asioita pala kerrallaan.
Niche markkinointi Kilpailu affiliate markkinoilla on kovaa ja siksi pitäisi pystyä erottumaan massasta. Siksi olisi tutkittava myös oman kiinnostuksen kohteen osalta sitä millainen kilpailu kyseisellä kohdealueella (Niche) on. Jos ajatellaan edellä mainittua urheiluväline bisnestä ja sen tuotteita markkinoinnin kohteena, niin mitä yleisemmällä tasolla toimitaan sen kovempaa kilpailu on ja sitä vaikeampi on ansaita provisioita.
Jos markkinoidaan kaikkein tunnetuimpia tuotteita globaalisti, ympäri maailman, niin kilpailu on armotonta. Mutta jos keskitytään yhteen hyvään, mutta ehkä vähemmän tunnettuun tuotteeseen ja kohdealue on pienellä alueella, esimerkiksi yhdessä suurkaupungissa. Tulokset saattavat olla erittäinkin hyviä.


Tähän niin sanottuun Niche markkinointiin kannattaa perehtyä mahdollisimman hyvin ennen kuin aloittaa laajamittaisen affiliate markkinoinnin.Yhteenveto


Affiliate markkinointi ei ole mitään avaruustiedettä. Se on helppoa aloittaa eikä vaadi suuria investointeja tai erityistä tietotaitoa.


Alkuun pääsee omalla kotisivulla ja idealla siitä miten aikoo markkinoida tuotteita tai palveluita jotka kiinnostavat ja joista on helppoa kirjoittaa blogitekstejä.


Kannattaa panostaa kotisivu operaattoriin joka tarjoaa riittävän monipuolisen palvelun. Kotisivun luonnin on oltava helppoa ja tuloksen laadukasta. Sivun ylläpidon tulee toimia hyvin ja tarjolla on oltava useampia eri tasoisia paketteja. 


Kun liityt affiliate ohjelmiin, sinulla on mahdollisuus markkinoida valitsemiasi tuotteita linkkien avulla. Kotisivujesi laatu ja hakukoneoptimointi ovat tärkeimmät osa-alueet sivujesi vierailijamäärien kasvattamiseen.


Affiliate markkinoija harvoin tekee tulosta nopeasti. Toiminta edellyttää kärsivällisyyttä ja pitkäjänteistä työtä. Mahdollisuudet hyviin provisioihin ja tuloihin ovat kuitenkin olemassa ja vain taivas on rajana


Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliate linkkejä. Kun joku ostaa tuotteen affiliate linkin kautta, saan pienehkön komissio. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.