google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q

WEBNODE ARVIOINTI 2023


1. KILPAILU KOTISIVU MARKKINOILLA


Kilpailu kotisivumarkkinoilla on tiukkaa. Kuluttajien on tarkasteltava asiaa optimoimalla omat tarpeensa ja kotisivuja tuottavien yritysten usein epäselviksi jäävä tarjonta parhaaseen lopputulokseen päästäkseen.


Jos tarkastellaan aloittelevia nettikäyttäjiä ja niitä käyttäjiä jotka vierastavat koodauksen opettelua ja omatoimista työstöä saadakseen haluamansa palvelut toimimaan kotikoneilleen, niin ainoa järkevä vaihtoehto on valita sellainen kokonaisuus joka on mahdollisimman helppokäyttöinen.


Tällöin samaan pakettiin kuuluu kotisivueditori sekä hosting johon sisältyy domain-palvelu. Myös mahdollisuus nettikaupan perustamiselle on yleistynyt halvemmissakin versioissa.


Helppo ja monipuolinen kotisivun editointi, käytön helppous ja riittävä määrä tarvittavia ominaisuuksia helpottavat valinnan tekemistä. Edellä mainitut ominaisuudet toteutuvat useilla kotisivujen tuottajilla, mutta vertailuja on tehtävä tarkasti koska hinta-ja palvelutasot eivät vastaa toisiaan eri palveluntarjoajilla.


2. MIKÄ ON WEBNODE?


Verkkosivustojen rakentajien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Mitä enemmän palveluita tulvii markkinoille, oikean palvelun valitseminen on yhä vaikeampaa. Vakiintuneempien palveluntarjoajien joukossa on useita sivuston rakentamisen pioneereja, joiden kehittäjät ennustivat, että saavutettavuus ja helppokäyttöisyys olisivat tulevaisuuden trendejä.


Webnode on yksi näistä: Sveitsin ja Tšekin yhteinen palvelualusta aloitti tammikuussa 2008, ja sitä on tähän mennessä käyttänyt yli 40 miljoonaa ihmistä. Tässä katsauksessa näytämme sinulle, onko Webnode saavuttanut huippunsa vai pystyykö se edelleen kehittymään asiakkaiden tarpeita vastaavasti.

Webnode on `´ drag and drop tyyppisen sivuston rakentaja, jonka on kehittänyt sveitsiläinen Webnode AG. Palvelu kattaa "mitä näet, sitä saat" (WYSIWYG) -periaatteen, joka auttaa luomaan ja hallitsemaan omia verkkosivustojaan.


Lyhyesti sanottuna Webnode tarjoaa kaiken, mitä tarvitset verkkosivuston elävöittämiseen, ja kaikki käyttäjäystävällisessä paketissa.


Rekisteröityminen Webnodeen kestää vain muutaman napsautuksen, sähköpostiosoitteen syöttämisen ja verkkotunnuksen valitsemisen. Tämän jälkeen sinulta kysytään, haluatko luoda verkkosivuston vai verkkokaupan. Tietenkin näiden kahden väliset erot ovat hämärtyneet viime aikoina, ja voit myöhemmin lisätä myymälän verkkosivustollesi, jos tarvetta ilmenee.


Tämän jälkeen sinulle tarjotaan valikoima malleja, jotka on ryhmitelty eri luokkiin.


Kun olet tehnyt valintasi, sinut ohjataan Webnoden editoriin ja voit katsella lyhyen opetusvideon. Koska Webnode korostaa vain tärkeimpiä ominaisuuksia, sen käyttöliittymä on virtaviivainen. Lähes kaikki toiminnot tehdään suoraan pääikkunassa, joka tarjoaa myös reaaliaikaisen sivuston esikatselun.


Näin ollen voit nähdä, miltä sivustosi näyttää. Webnoden editorissa voit muokata sisältöä suoraan live-esikatselussa. Webnode-verkkosivustosi koostuu pääasiassa osioista, joiden valintavalikkoon pääset napsauttamalla sarakkeiden välissä näkyvää plusmerkkiä.


Tämän avulla voit lisätä tekstiä, kuvia, sarakkeita, yhteydenottolomakkeita ja muuta sisältöä. Tämän plussymbolin napsauttaminen tarjoaa myös mahdollisuuden lisätä sisältöä yläosaan.


Täydellinen vedä ja pudota -toiminto puuttuu Sisältöä siirretään kuin palapelin palasia, jotka lukkiutuvat toisiinsa kun elementtiä sijoitetaan uudelleen. Sellaisenaan vedä ja pudota -vapautesi on jonkin verran rajoitetumpi kuin muutamissa muissa muokkausohjelmissa. Voit kuitenkin helposti kumota ei-toivotut muutokset napsauttamalla nuolikuvaketta ylävalikossa.


Editorin tapaan asetusvalikko on myös tyylikäs ja selkeä. Sen lisäksi, että saat yleiskatsauksen tilistäsi, mukaan lukien kaistanleveyden ja tallennuskapasiteetin, voit yhdistää Google Analytics -tilisi tai muokata muita asetuksia.


Asetuksissa voit hallita tilaustasi, verkkotunnustasi, sivun ulkoasua ja myymäläsi tietoja. Webnoden editori on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, mikä tarkoittaa, että lyhyessä ajassa kuka tahansa voi tulla toimeen sen kanssa.


Webnoden alustalla on ilmaisen versio, mutta siinä on rajoitetut ominaisuudet esimerkiksi sivuille sijoitettuja mainoksia. Jokaisella ilmaisversion nettisivuilla on pakollinen Webnode-mainos, mikä näkyy kaikille käyttäjille.


Premium-paketit tarjoavat ominaisuuksia jotka auttavat käyttäjiä suunnittelemaan nettisivuja ja parantamaan sisältöä visuaalisesti paremmiksi ja kehittyneemmiksi.

3. WEBNODEN PLUSSAT JA MIINUKSET


Plussat

Webnoden suuri vahvuus on monikielisyys, wewbnode tukee yli 20 kieltä mukaan lukien suomi, joilla on mahdollista luoda ammattimaiset kotisivut ja tekemään kotisivuille, blogeille ja verkkokaupalle omat eri kielien omat versiot. Monessa kotisivueditorissa joutuu maksamaan erillisistä kieliversioista.


Webnoden helppokäyttöisyys on myös selkeä plussa. Aloitteleva käyttäjä voi luoda pienellä perehtymisellä tyylikkäät ja ammattimaiset nettisivut.


Aiempaa kokemusta koodaamisesta tai kotisivujen luomisesta ei tarvita.


Tärkeänä plussana pidän myös Webnoden kohtuullisen hinnoittelun monipuolisesta ja laadukkaasta sisällöstä. Vastaavaa hintatasoa samantasoisesta palvelutarjonnasta on vaikea löytää.


Miinukset

Webnodelta puuttuu riittävän kattava HelpDesk kokonaisuus ja sitä pidän Webnoden suurimpana miinuksena.

Tukitiimi on olemassa, mutta esimeerkiksi LiveChatti tai puhelintuki puuttuu. Nopean avun saaminen on siten vaikeaa ja se on huolestuttanut käyttäjiä. Aika moinipuolinen Käyttäjän opas helpottaa hiukan tilannetta, mutta sekään ei kata kaikkea käyttäjien ongelmakohteita.

4.WEBNODE TARJOUS KOTISIVUN LUOMISEEN


Webnode tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden ilmaisen kotisivun luomiseen. Ilmaisversiossa on aika paljon rajoituksia, mutta se mahdollistaa kotisivueditorin käytön ja muitakin toimintoja joilla pääsee tutustumaan Webnodeen.  Kannattaa kyllä aloittaa sillä ja katsoa kattavampia maksullisia paketteja sen jälkeen.


Webnoden hinnoitellut palvelut ovat seuraavissa 4 ryhmässä.  

LIMITED         4€/kk, maksullinen verkkotunnus,tallennustila 200MB
                            kuukausiliikenne 1 GB
MINI               7€/kk, 1 v ilmainen verkkotunnus,tallennustila 1 GB

STANDARD  12€/kk, 1 v ilmainen verkkotunnus,tallennustila 3 GB

PROFI           21€/kk,  1 v ilmainen verkkotunnus,tallennustila 7 GB


                         5. WEBDONE YHTEENVETO


Webnode on kokonaisuudessaan helppokäyttöinen ja tarjoaa siten kokemattomillekin käyttäjille mahdollisuuden rakentaa kotisivustaan laadukkaan, ammattimaisen lopputuloksen. Webnoden hinta-laatusuhde on hyvä ja tarjoaa siten edullisen vaihtoehdon markkinoilla.


Verkkokaupan perustaminen on mahdollista Webnodessa ja vaikka se ei olekaan sisälöltään kaikenkattava, se antaa kuitenkin mahdollisuuden pienimuotoiseen verkkokauppabusinekseen. Verkkokaupoista on ns. valmispohjia joita on mahdollista muokata omia tarpeita vastaavasti.            TUTUSTU WEBNODEEN TÄSTÄ


Kaiken kaikkiaan Webnoden palvelukokonaisuus on varsin kattava niin aloittelijoille kuin kokeneemmille kotisivunkäyttäjille. Puitteet mahdollistavat vähän vaativammankin myynti-ja markkinointitoiminnan verkossa eikä välittömästi tarvitse hankkia uusia resursseja nettisivun pyörittämiseen toiminnan vilkastuessa.
Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliate linkkejä. Ostamalla tuotteen affiliate linkin kautta, saan pienehkön komission tai tuotteen ilmaisen käyttökuukauden. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.

Lisätiedot