google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q

Affiliate markkinointi

MITÄ ON AFFILIATE MARKKINOINTI

Affiliate markkinointi (Kumppanuusmarkkinointi) on verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa jossa julkaisija, nettisivuston tai blogin ylläpitäjä ohjaa blogiensa linkeillä kävijöitään omien sivujensa kautta mainostajan sivulle. Jos sivulla kävijä ostaa mainostajan tuotteen tai palvelun, saa julkaisija, affiliate markkinoija myynnistä sovitun provision itselleen. Tämä edellyttää affiliate markkinoijan ja mainostajan välistä sopimusta.

Kuulostaa aika kankealta. Siis bloggari käy mainostajien sivuilla ja liittyy heidän affiliate markkinointi ohjelmaan. Suurimpaan osaan mainostajien ohjelmista voi liittyä ilmaiseksi, eikä vaadita määriteltyjä blogin vierailijamääriä tai vastaavaa. Saat linkin jonka sijoitat sopivaan kohtaan blogissasi ja kun vierailijat klikkaavat linkkiä he pääsevät mainostajien sivustolle osioon jossa myydään palveluita tai tuotteita. Kun vierailija tekee ostoksen ,saa bloggari sovitun provikan joka on joko prosentti- tai euromääräinen komissio. 

Tunnetuimmat mainostajabrändit edellyttävät bloggaajilta (affiliate markkinoijilta) näyttöä sivuston kävijämääristä ja toteutuneista provisioista.

Nämä asiat selviävät aika pian kun alkaa blogata, avaa nettikaupan jne. 

Tarkoitukseni on selvittää näitä asioita tämän sivuston blogeissa vielä tarkemmin esimerkkien avulla ja tehdä myös eri mainostajien toiminnasta, luotettavuudesta ja provisioiden saannin mahdollisuuksista mahdollisimman totuudenmukaisia selvityksiä.

Toivon että kiinnostutte aiheesta ja saamme vilkasta mielipiteidenvaihtoa affiliate markkinoinnin  plussista ja miinuksista.


VOIKO AFFILIATE MARKKINOINILLA ANSAITAAN?

Affiliate markkinointi on erinomainen  ansaintamalli. Tuloja ei tupsahda kuitenkaan välittömästi koska kotisivun tekeminen ja blogien kirjoittaminen vie oman aikansa ja sisällön tekemiseen on panostettava paljon ennen kuin sivuilla vierailijoita tulee riittävästi komissioita tuomaan.