google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q google-site-verification=F7lwlB0nCz_FNAyIKvhnrCquhr9gaTyDqFzNfBl7m5Q

Miksi Affiliate Markkinointi Ei Onnistu?

MIKSI AFFILIATE MARKKINOINTI EI ONNISTU?


Tutkimustiedon perusteella on todettu että Affiliate markkinoinnin aloittajista suuri osa lopettaa toimintansa verkossa viimeistään puolen vuoden sisällä.


Sitä mistä tämä johtuu pyrin selvittämään tässä blogissani. Affiliate markkinointi on suhteellisen halpa ja selkeä tapa aloittaa verkkoliiketoiminta. Se ei vaadi isoja investointeja, kokeilemaan pääsee määräaikaisesti täysin ilmaiseksi.


Suurelta osin toiminnan lopettaminen johtuu siitä että affiliate markkinoinnin työkalujen käyttöönotto ja toimivien työkalujen löytäminen tuntuu työläältä. Sen jälkeen kun on saanut paletin kasaan ja aloittaa affiliate markkinoinnin verkossa, odotetaan että raha alkaa virtamaan välittömästi. Näin ei valitettavasti kuitenkaan tapahdu.


Tarkoitukseni on selvittää miksi affiliate markkinointi verkossa ei aina onnistu, mitkä ovat sudenkuopat ja miten ne voitaisiin välttää. Toivon että pystyisin antamaan uskoa siihen että affiliate markkinointi on edelleen mahdollisuus luoda tuloksekasta liiketoimintaa ja sen toteuttaminen ei ole mitään rakettitiedettä.2. AFFILIATE MARKKINOINTI ON PITKÄJÄNTEISTÄ


Moni olettaa että affiliate markkinoinnilla saa rahaa "yön yli". Mainostajat saattavat antaa sellaisen käsityksen,mutta todellisuudessa affiliate markkinoinnin aloittaminen ja oman brändin luominen vaativat vähintäänkin puolen vuoden periodin ennen kuin ensimmäisiä provisioita voidaan odottaa.


Kun tiedostaa sen että perustyöt on tehtävä kunnolla ja ei turhaudu siihen ettei kovakaan työ kanna heti hedelmiä, niin silloin on kaikki mahdollisuudet päästä hyviin tuloksiin. Kun ensimmäiset provikat napsahtavat tilille niin silloin tietää että on tehnyt juuri oikeita asioita.


Silloin kun toimintaprosessi on hallussa niin skaalamalla resursseja on mahdollista saada nopeastikin hyviä tuottoja. Kerron myöhemmin siitä mitä "skaalaminen" käytännössä tarkoittaa.


3. Blogin kirjoittamisen pelko


Blogin kirjoittaminen on affiliate markkinoinnissa edelleen merkittävimpiä välineitä toiminnan pyörittämiseen. Toki sosiaalisen median käyttö on matkan varrella myös kasvanut.


Turhaan pelätään että osataanko kirjoittaa tarpeeksi "fiksusti". Ei tarvitse olla kirjailija tai toimittaja pystyäkseen kirjoittamaan hyviä blogeja.


Riittää että on tutut asiat joista kirjoittaa. Kun on kyseessä omat kiinnostuksen kohteet olet varmasti riittävän hyvä kirjoittamaan niistä blogeja. Alkuun päästyään kokemus kasvaa ja blogien sisältö paranee.


Paras keino blogin kirjoittamisessa on olla rehellisesti oma itsensä. Yleensä rento ja humoristinen teksti saa enemmän huomiota sivujesi seuraajilta kuin jäykkä ja asiapainotteinen kirjoitustyyli. Toki täytyy huomioida se millainen kohderyhmäsi on.


Palautteen pyytäminen blogiesi vierailijoilta on tärkeää. Nimenomaan tarkoitan tässä blogien sisältöä. Jos sisältö ei kiinnosta, silloin on sisältöä muutettava vierailijoiden toiveiden mukaiseksi. Tällaisella vuorovaikutuksella on mahdollista löytää juuri ne oikeat tuotteet joita esittelemällä voit optimoida provisioiden määrää.3. AFFILIATE MARKKINOINNIN TYÖKALUJEN VALINTA HÄMMENTÄÄ


Afiliate markkinoinnin tärkein työkalu on toimiva ja riittävän kapasiteetin sisätävä kotisivu. Riittävä kapasiteetti tarkoittaa kotisivun latauksen nopeutta. Nopeus taataan riittävällä sivujen kapasiteetilla.


Myös kotisivujen luomisen helppous ja nopeus ovat merkittäviä työkaluja. Kotisivujen tuottajia on monenlaisia ja se millä tuottajalla on hyvä hinta- laatu suhde hämmästyttää varsinkin vasta aloittavia affiliate markkinoijia. Siksi on tärkeää tehdä vertailuja niiden välillä.


Jos et ole erikoistunut kotisivujen koodaukseen on paras valita sellainen tuottaja jonka kokonaispaketti tarjoaa "avaimet käteen" tyyppisen kokonaisuuden jossa kotisivun luominen on selkeää ja kotisivu pystytään luomaan suhteellisen lyhyessä ajassa.


Pahinta on tilanne jossa kotisivuun tulee useasti häiriöitä ja ne olisi itse kyettävä korjaamaan. Aika on rahaa ja toimivasta ja luotettavasta kotisivujen ylläpidosta kannattaa maksaa kohtuuhinta jolla varmistaa affiliate markkinoinnin keskeytymätön toiminta.


Jokainen tekee ratkaisun omien selvitystensä perusteella, mutta jos haluaa tutustua kriteerit täyttävään kotisivujen tuottajaan niin lisätietoja saat tarvittaessa täältä.


4. LIIKENTEEN SAAMINEN KOTISIVULLE ON VAIKEAA


Traffic is the king. Riittävän liikenteen saaminen kotisivulle on onnistuneen verkkoliiketoiminnan edellytys. Mutta miten tuota liikennettä saadaan onkin monille mysteeri. Luonnollisen liikenteen saaminen lienee kaikkien tavoittena,mutta kuinka se tehdään ei olekaan niin yksinkertaista.


SEO optimoinnin hallitseminen on liikenteen saannin kannalta tärkein instrumentti. SEO optimointi on omien blogikirjoitusten nostaminen mahdollisimman ylös hakukoneiden Googlen ja muiden hakujärjestyksessä.


Vaikuttavin tekijä tähän on sellaisten avainsanojen löytäminen joista hakukoneet tykkää ja ranking nousee.


Tähän on ratkaisuna avainsana generaattorit tai suunnittelijat. Ongelmana on kuitenkin luotettavan ja edullisen generaattorin löytäminen ja se että tuloksia osataan arvioida oikein. Google tarjoaa melko hyvän avainsanojen suunnittelohjelman nimeltään Keyword Planner. 

Lisää tietoa Seo-optimoinnista löydät täältäMaksullisen liikenteen käyttäminen on tietysti vaihtoehto, mutta alalla on myös paljon epäluotettavia toimijoita. Tosiasia on että luotettavasta maksullisesta liikenteestä on maksettava paljon.

Facebookin, Instagramin, Pinterestin ym somekanavia voidaan hyödyntää ja käyttää blogitekstejä postausten pohjana ja sitä kautta lisätä kotisivujen luonnollista liikennettä.


5.  YHTEENVETO


Kun kotisivu on saatu luotua sellaiseksi että sen ulkoasu, tekniset toiminnot ja help desk on tarvittavalla tasolla, voidaan alkaa tuottaa sisältöä.


Aluksi on valittu se mielenkiinnon kohde joka tulee toimimaan blogikirjoitusten lähteenä, esimerkiksi urheilulajit/urheilutarvikkeet.


Blogikirjoitukset tehdään omalla persoonallisella tavalla ja vuorovaikutteisesti kotisivulla vierailijoiden kanssa. Vierailijoiden toiveet huomioidaan ja muokataan ja vaihdetaan tarvittaessa tuotteita joita promotaan affiliate linkkien avulla.


Somekanavat otetaan aktiiviseen käyttöön blogikirjoitusten sisältöä hyväksikäyttäen

Luonnollista liikennettä sivuille alkaa tulla enemmän sitä mukaa mitä enemmän blogeja ja somepostauksia julkaistaan.


SEO optimointi ja avainsanojen valinta otetaan hallintaan ja näitä oppeja hyödynnetään blogisivuilla. Myös hakukoneoptimoinnille tärkeät metatiedot sisällytetään sivukohtaisesti.


Kun kaikki tämä on tehty, affiliate markkinoinnin toimintaprosessi on valmis. Sen jälkeen tarvitaan prosessin säännöllistä seuraamista ja mahdollista korjaamista.

Blogini alkupuolella kirjoitin markkinointiprosessin skaalauksesta. Se tarkoittaa sitä että kun toimiva prosessi saadaan valmiiksi kuten edellä esitin, lisätään volyymia. Lisätään blogikirjoituksia, some postauksia sekä etsitään uusia alustoja joilla on mahdollista markkinoida. Näitä ovat erilaiset keskustelufoorumit kuten Quara  ym.


Myös maksullista liikennettä kannattaa kokeilla. Esimerkiksi Facebook Ads on hyvä alusta testaukseen. Aloitus kannattaa tehdä pienellä panoksella ja mikäli provisioita tulee heti voi lisätä panosta portaittain isommaksi.


Affiliate markkinointi on mielenkiintoinen ja toimiva tapa nettimarkkinointiin. Kuitenkin monet toimijat lopettavat affiliate markkinoinnin suhteellisen lyhyen ajan jälkeen. Miksi?


Olen tässä blogissani koettanut selvittää niitä sudenkuoppia jotka ovat vaikuttaneet lopettamispäätöksiin. Kuten aiemmin mainitsin, Affiliate markkinointi ei ole mitään rakettitiedettä vaan melko selkeäpiirteistä työtä, jossa rakennetaan ne perustoiminnat joita tarvitaan kannattavan nettimarkkinoinnin luomiseen.


Toivon että olen pystynyt selkeyttämään noita mainitsemiani sudenkuoppia ja antanut uskoa siihen että Affiliate markkinointi on hyvä vaihtoehto nettiliiketoimintaan ja antaa mahdollisuudet luoda pienillä investoinneilla toimiva ja tuottava business.


Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliate linkkejä. Ostamalla tuotteen affiliate linkin kautta, saan pienehkön komission tai tuotteen ilmaisen käyttökuukauden. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.

Make Money With Kari